Організація харчування в яслах-садку

Повноцінний фізичний і нервово-психічний розвиток дитини дошкільного віку можливий у разі забезпечення його збалансованим раціональним харчуванням. Харчування дітей в ДНЗ здійснюється у відповідності до вимог Інструкції по організації харчування дітей у ДНЗ, затвердженої спільними наказами МОЗ і МОН України № 298/227 від 17.04.2006 р. Для забезпечення дітей повноцінним харчуванням складається меню на 2 періоди року: літньо-осінній і зимово-весняний. Різноманітність у харчуванні досягається за рахунок не лише асортименту продуктів, але й страв, що готуються з них. Складаючи меню, дотримуємося правильного поєднання різних страв. З метою попередження харчових токсикоінфекцій, гострих кишкових захворювань, працівники дошкільного о закладу, які пов’язані з організацією харчування, суворо дотримуємося всіх гігієнічних вимог щодо технологій кулінарної обробки різноманітних харчових продуктів, забезпечення правильного зберігання і термінів реалізації, а також санітарно-гігієнічних нормативів у приготуванні їжі. Продукти закупаються при наявності сертифікатів якості. Всі аспекти питання харчування дітей постійно контролюються старшою медичною сестрою та завідувачем. Якість та калорійність харчування регулярно контролюється міською СЕС. Також беруться проби води та змиви на наявність шкідливих бактерій.

Оплата за харчування здійснюється батьками один раз (до 10 числа кожного місяця) у розмірі 50% від його повної вартості.

Батьки, які мають пільги в оплаті за харчування дитини, повинні щорічно на перше вересня надавати пакет документів, який їх підтверджує.